Wednesday, December 11, 2013
D.I.Y: Mulled Wine Recipe
You will need:
1 bottle of wine
1/2 lemon
1 orange
1 apple peel
1 cup of water
50 gr. of sugar
1 root ginger
1 galingale
2 cinnamon sticks
A pinch of dried carnation
1 cardamon
A pinch of cardamon
1 nutmeg (break into pieces)
Preparation:
Add sugar into the water in a pot. Then add put all spices into the water. Boil until you get sure it boils up.
Take boiled water from the stove and leave it 15-20 minutes to make it cool.
Now it's time to put this spicy water into a new pot with wine. Add the half of lemon, apple peel and
orange (as you see in the picture below - dried carnations sticked on it) into this wine&spicy water mixture.
Cook it for a while but don't boil!!! It takes 4-5 minutes until it gets hot. Then take it and filter before
serving.
Enjoy!
P.S: Thanks to my love; Türker for the recipe ;) He's an expert of it.
**
Malzemeler:
şarap-1 şişe
limon- yarım
portakal- tüm
elma kabuğu- 1
su- 1 bardak
şeker- 50 gr
kök zencefil- 1
havlıcan- 1
dal tarçın- 2
karanfil- birkaç tane
kakule- bir tutam
muskat- 1 (kırarak)
Yapılışı:
1 bardak suyu boşaltın, şekeri ilave edin. Karanfili, kakuleyi, zencefili ve diğer baharatları atıp
karıştırın ve kaynatın. Kaynayınca ateşten alın ve 15-20 dk. kadar soğumaya bırakın.
Büyük bir tencereye hazırlanmış suyu ve şarabı koyun. Üzerine yarım limonu, karanfil takılı
portakalı (üstteki fotodaki gibi) ve elma kabuklarını koyun.
Çok az pişirin, 4-5 dk. kadar. Ocaktan alıp, süzerek servis yapın.
Afiyet olsun! (Malzemelerin hepsini kolaylıkla aktarlardan bulabilirsiniz).
Not: Tarif için Türker'e teşekkürler ;)
+ follow me on Bloglovin
instagram / flickr / facebook
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
I love mulled wine and I shall try Türker's recipe then! ;)^^
ReplyDeleteGreat, I would be glad if you try this recipe!
DeleteÇok güzel gözüküyor, deneyeceğim! Kalan sıcak şarap kaç günde tüketilmeli peki? Bir sorum daha olacak şarabın yanına ne önerirsin? Çünkü tarifler farklılaştıkça yanına yakışan da değişiyor :)
ReplyDeleteTeşekkürler! Açıkçası yapılan sıcak şarabın o gün içinde tüketilmesi en uygunu ertesi güne ekşiyor ve etkisini de kaybediyor çünkü. Yanına da kabuklarını soyduğumuz elmaları dilimleyip yiyoruz, en çok elma yakışıyor :)
DeleteÇok teşekkürler :)
ReplyDeleteYum-- this sounds sooooo delicious!
ReplyDeleteXo, Hannah
sweetsweetnoir.net